Print Friendly, PDF & Email

Kære koordinatorer og holdkaptajner i Regionsgolf Øst

Puljespillet nærmer sig sin afslutning. Der er ganske få kampe tilbage. En del af puljerne er færdigspillede og afgjorte, og en del hold figurerer allerede i 1/8-finaler i slutspillet. Til lykke til jer og tak for gode oplevelser til jer alle.

Der er spillet mere end 500 kampe, og derfor er det tid til at komme med en midtvejsevaluering af vores beslutning om at halvere puljespillet i år pga. corona-forsinkelsen.

Hjemmekampe/udekampe
Som i alle andre sportsgrene er det i golf en fordel at spille på hjemmebane. Det er omkring 60% af matcherne i Regionsgolf, der vindes af hjemmeholdet. I det halverede slutspil har der i mange puljer været tre kampe til hvert hold, og det er af rimeligt naturlige årsager umuligt at dele antallet af hjemmekampe, så alle hold har lige mange. Derfor har nogle hold haft en hjemmekamp, andre har haft to. De puljer, hvor det halverede puljespil endte med tre hjemmekampe til et hold, har vi ændret det til to ved at flytte enkelte kampe.

Her til allersidste har vi fået tanken, at vi kunne have lagt puljespillet helt om, så alle hold kunne have mødt hinanden på neutral bane. Det kunne have været en god løsning og selvfølgelig også med nogle mindre gode ting til følge, fx øget transport for alle. Vi må bare sige nu, at vi ikke tænkte tanken på det tidspunkt og at alting ser klarere ud i bakspejlets ulideligt klare lys.

Vi kunne have organiseret at:

I puljer med fire hold:
1 – 2 spillede på bane 3
1 – 3 spillede på bane 2
1 – 4 spillede på bane 3
2 – 3 spillede på bane 4
2 – 4 spillede på bane 1 og
3 – 4 spillede på bane 1

I puljer med tre hold:
1 – 2 spillede på bane 3
1 – 3 spillede på bane 2 og
2 – 3 spillede på bane 1

Men det er sådan noget der er så let at se bagefter, så der er ingen tvivl om, at vi gjorde vores bedste, og må leve med, at der har været en ikke uvæsentlig hjemmebanefordel.

Konklusion
Vinderne er rigtige, for de har vundet under de gældende turneringsbetingelser.

Turneringsbetingelserne er rigtige, for det er dem vi har vedtaget og opdateret løbende til årsmøderne.

Hvis vi (lad det aldrig ske) på et senere tidspunkt kommer i en tilsvarende situation, vil vi gøre nogle ting anderledes, men det er ikke ensbetydende med, at det vi har gjort nu er forkert.

Vi ønsker jer alle en god sommer og god fornøjelse med de resterende kampe i puljerne og i slutspillet.

Venlig hilsen

Søren Vestergaard
Formand

Bestyrelsen i Regionsgolf Øst