Print Friendly, PDF & Email

Bestyrelsen for Regionsgolf Vest Senior/Veteran (RGV-SV) og Regionsgolf Øst (RGØ) sætter samarbejdet om landsfinaler på pause i 2022.

Samarbejdet om landsfinaler i ABCD-rækkerne fortsætter som hidtil.

Bestyrelsen i RGØ lagde til årsmødet i Øst op til at koordinatorerne skulle tage stilling til omfanget af landsfinaler i Senior, Veteran og Superveteranrækkerne. Årsmødet/koordinatorerne i Øst besluttede, at vi fremover kun vil sende hold til finaler i A- og B-rækkerne i Senior, Veteran og Superveteranrækkerne. Vi informerede både bestyrelsen for Regionsgolf Vest ABCD og bestyrelsen for RGV-SV, om årsmødets beslutning, og om de mulige konsekvenser for samarbejdet om aldersrækkerne.

Efter årsmødet har bestyrelsen for RGV-SV meldt tilbage til bestyrelsen i RGØ, at de ønsker at sætte landsfinalerne på pause i 2022 på grund af Østs beslutning. Altså vil det for spillere i både Øst og Vest betyde, at der ikke er landsfinaler i disse rækker.

Stridspunktet i aldersrækkerne er fortsat, at RGV-SV ikke spiller med handicap i deres rækker så alle hold, der tilmelder sig første gang, oftest starter i D-rækken og så spiller oprykning til C, B og A-rækkerne. Det betyder at finalisterne i RGV-SV, særligt i C- og D-rækkerne ligger for langt fra Øst i handicap. Her havde vi i landsfinalerne i år hold, der tilsammen havde mere end 100 i forskel i handicap (for seks spillere samlet), og det mener RGØ ikke er sportsligt som udgangspunkt for en god match.

Beslutningerne betyder, at der er en risiko for at Regionsgolf Danmark i aldersrækkerne bliver til to forskellige regionale turneringer, hvilket selvfølgelig er beklageligt både for oplevelsen af samhørighed og for en videre fælles udvikling af Danmarks største turnering for klubgolfere.

Det bliver vanskeligere fremover at konkurrere med flere andre formater og turneringer, som skyder op flere steder.

Samarbejdet om landsfinaler i Regionsgolf i ABCD-rækkerne mellem Øst og Vest fortsætter som hidtil, og vi håber, det også kan lykkes at genetablere et samarbejde med RGV-SV.

Bestyrelsen i Regionsgolf Øst.